VTKFAE

De Ving Tsun Kung Fu Association Europe (VTKFAE) is een organisatie die het Wong Shun Leung Ving Tsun in Europa vertegenwoordigd. De associatie is in 1991 opgericht door Philipp Bayer, een directe leerling van Wong Shun Leung en de huidige leraar van Ed Blom en Han Brens.

Philipp ging in 1983 naar Hong Kong en leerde daar Wong Shun Leung kennen. Zijn training startte. Door grote belangstelling voor het Ving Tsun van Wong in Duitsland richtte hij in daar de Ving Tsun Martial Arts Association op.

In 1990 onderging deze een naamsverandering en kreeg de naam: Ving Tsun Kung Fu Association Europe. De reden hiervoor was dat Wong de uitdrukking ‘Martial Art’ niet goed bij zijn Ving Tsun vond passen. Hij zei: VING TSUN IS NOT AN ART, IT’S A SKILL Nederland sloot zich bij de VTKFAE aan in 1995. De leraren die zich toen aansloten hadden echter al zo’n 20 jaar ervaring in het Ving Tsun van Wang Kiu bij de Associate Wing Chun Holland. Het Ving Tsun van Wong Shun Leung had echter een andere structuur en andere principes. Redenen genoeg om voor sommigen opnieuw onder aan de ladder te beginnen. Inmiddels heeft de VTKFAE Nederland in 2004 al weer zijn 20 jarig jubileum gevierd.

WONG SHUN LEUNG

Wong Shun Leung heeft vele scholen van de VTKFAE bezocht en heeft er vele seminars geleid. Ook in Nederland. Helaas is hij in 1997 overleden. Philipp Bayer is nu degene die seminars geeft aan scholen van de VTKFAE, maar ook daarbuiten. Met de inzichten en principes van Wong Shun Leung weet hij steeds meer mensen te overtuigen van Wong’s systeem. Binnen Europa zijn er dan ook al meer dan 45 scholen in Duitsland, Belgie, Nederland, Oostenrijk, Hongarije, Spanje, Zwitserland, Griekenland, Kroatië, Moldavie, Bulgarije en het Verenigd Koninkrijk. De Europese grenzen zijn inmiddels ook al overschreden tot de Verenigde Staten.

De belangen van de VTKFAE zijn echter niet commercieel. Ons doel is niet gebaseerd op geld of ontelbare leden. Kwaliteit en het doorgeven van Wong Shun Leung’s Ving Tsun, zijn de voornaamste drijfveren.

Ving Tsun Kung Fu Nederland is onderdeel van de Ving Tsun Kung Fu Association Europe.